Dragomir Bratić je počeo da svira klavir sa četvrtom godinom. Diplomirao je na katedrima za klavir i registrovao na katedrama za kamernu muziku (smer: klavirski duo) na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi klasama Ninoslava Živkovića i Zorice Jetković. Utvrdio se na majstorskim kursevima: Arba Valdme, Igora Laska, Pavel Nersesjana, Natalije Trul. Profesor je klavira u Muzičkoj školi „Davorin Jenko“ u Beogradu.

Član je Udruženje muzičkih umetnika Srbije od 2005. godine. Od 2006. je koordinator prof. Arba Valdme za Srbiju sa kojim je realizovana četiri akreditovana seminara odobrena od strane Zavoda za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja. Od 2008-2015. rukovodilac je upravnog odbora Međunarodnog takmičenja mladih pijanista u Šapcu. Direktor je Republičkog takmičenja učenika muzičkih i baletskih škola Srbije od 2011-2020. godine. Predsednik je klavirske sekcije Beograda od oktobra 2015. godine.

Autor je i voditelj tribine na 17. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu: „Principi ocjenjivanja na muzičkim takmičenjima. Subjektivna ili objektivna proces? “Koja je bila akreditovana od strane Zavoda za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja. U okviru pijanističkog takmičenja PIANO / FVG koje je održano maja 2014. u italijanskom gradu Sadilu pod pokroviteljstvom CEI (Centralna evropska inicijativa) foruma i Alink – Argerič fondacije održao je predavanje koji će započeti predavanje Dragomir Bratić je koautor (sa profesorom novosadske Akademije umetnosti Umetnost Dragoljuba Katuntem i hrvatskim pijanizmom Ajošom Jurinićem) i realizator stručnog skupa „Susret sa umetnikom: Međunarodno takmičenje Frederick Frederic publika sa mladim pijanističkim zvezdama Dmitrijem Šiškinom (Rusija) i Šimonom Neringom (Poljska). Prži seminare širom Evrope.

Autor je udžbenik Muzička kultura za prvi razred osnovne škole u izdanju BIGZ-a.

Po originalnosti pristupa radu sa dijecom uključuje se u red najtalentovanijih pedagoga mlađe generacije. Dobitnik je brojnih priznanja za svoj pedagoški rad u zemlji i inostranstvu. Autor je brojnih pregleda časova sa naglaskom na individualni pristup rešavanju problema u muzičkom izvođenju.
Njegovi učenici su svirali u svim prestižnim salama u Srbiji i u najpoznatijim koncertnim dvoranom u inos
transtvu (Karnegi hol u Njujorku, Muzikfejran u Beču…).
Učenici profesora Bratića su do sada osnovali preko 500 prvih i posebnih nagrada (laureata) za domaće i takmičarske proizvode u Italiji, Slovenima, Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Švedskoj, Češkoj, Madžarskoj, Americi. Intenzivno koncert u klavirskom duu. Zvanični je klavirski saradnik dečjeg hora Radio televizije Srbije „Kolibri“.

Član je žirija na skoro svim domaćim takmičenjima i na takmičenjima u Slovenima, Italiji, Češkoj, Mađarskoj, Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Austriji, Nemačkoj i Poljskoj.
Po izboru izdavačkih kuća KLET izašao je u Leksikonu 1000 najuspešnijih srpskih stvaralaca u preduzetničkom obrazovanju.